Sensor Soket Kereta Rosak? Senang saja..

socket-broke

Alamak!! Pomen bagi tau soket sensor dah koyak.. gegar sikit longgar tak boleh fungsi.. TAPI tak tau mana boleh dapat soket-soket begitu ūüė• Kereta jalan kejap mati lagi, tiba tiba boleh start lagi.. Bahaya gila betul ūüė°

Kalau anda nampak post ini, relak saja lah ūüėõ PERGI: www.e-trimas.com¬†Anda boleh dapat soket-soket ni semua. Tak payah tanya OEM, mereka pun tak tau mana boleh dapat. Tukar full set harness siap kena RM1xxx ‚Äď RM3xxx, tukarlah saja mana yang rosak, kenapa bazir wang??

Kami boleh pos¬†ke seluruh dunia dengan Fedex dan Poslaju International. Kebiasaannya, kami hantar ke Indonesia, Thailand, Singapore, Australia dan lain-lain. ūüôā Jika anda berada di luar negara, anda boleh hantar gambar via BBM atau whatsapp (+60189648789) atau emel (admin@e-trimas.com)

img_9808

Ps: Ingat guna promo code TRIMASCONNECTOR (valid till 31/01/2017)

Socket untuk Toyota Avanza ūüėé Kami pakar soket dalam Toyota, Honda, Daihatsu, Suzuki, Mitsubishi.
Layari: E-Trimas.com – 1000 jenis soket
Ps: Semua soket pun ada stok ūüėÄ

avanza-socket

Hella Platinum 100: New generation of Automotive Lighting

HELLA PLATINUM 100: brighter, whiter and with greater performance

HELLA PLATINUM 100¬†‚Äď new dimensions of halogen automotive lamps. Brighter and whiter than ever before. The latest development from the reliable HELLA PLATINUM¬†generation emits even more light onto the road.

hella-platinum-100

HELLA PLATINUM 100: Halogen automotive lamp for more light, more visibility, more safety

hella-platinum-100The HELLA PLATINUM 100 sets new standards in terms of performance. Up to 100 % more brightness, a light cone up to 40 meters longer and 20 % whiter light (3700K)¬†compared to standard halogen lamps ‚Äď the perfect precondition for safe and fatigue-free driving. Because of their improved features, HELLA PLATINUM 100¬†headlamps ensure improved visibility and significantly better response times. For all car drivers wanting to show their fists to darkness.

Product feautures
  • Up to 100 % more light on the road (compared to standard halogen lamps) for fatigue-free and comfortable driving
  • A light cone up to 40 meters longer (compared to standard halogen lamps) for better visibility and significantly longer response times
  • Up to 20 % whiter light (compared to standard halogen lamps) via partial cobalt coating of the glass bod
  • More efficient generation of light thanks to optimized noble filler gas formula
  • Higher resistance due to robust filament design
  • Eye-catching design with light blue coating and silver dome
  • The most powerful HELLA¬†halogen automotive lamp

Find out more @ E-Trimas Official Store

HELLA PLATINUM 100: Overview of lamp types

Lamp type

High beam/
low beam

High beam

Low beam

Fog light

H1 yes yes yes
H3 yes
H4 yes
H7 yes yes
H11 yes yes
HB3 yes
HB4 yes yes

Sensor Soket Kereta Rosak? Relaklah…

sensor-connectorAlamak!! Pomen bagi tau soket sensor dah koyak.. gegar sikit longgar tak boleh fungsi.. TAPI tak tau mana boleh dapat soket-soket begitu ūüė• Kereta jalan kejap mati lagi, tiba tiba boleh start lagi.. Bahaya gila betul ūüė°

Kalau anda nampak post ini, relak saja lah ūüėõ PERGI: www.e-trimas.com¬†Anda boleh dapat soket-soket ni semua. Tak payah tanya OEM, mereka pun tak tau mana boleh dapat. Tukar full set harness siap kena RM1xxx – RM3xxx, tukarlah saja mana yang rosak, kenapa bazir wang??

Ps: Ingat guna promo code TRIMASCONNECTOR (valid till 31/01/2017)

kia-plug-coil-socket

Engin 4G93 memang case biasa, jadi bagi tahu kawan-kawan yang mempunyai kereta Proton seperti wira, satria, saga. Kebiasaannya, soket kereta reput selepas 3 tahun, ada yang lagi cepat akibat kemalangan.

Tidak kira plug coil, injector, power window, distributor, sensor, alternator atau starter, kami pun ada!! ūüėÄ Lagi senang kalau anda boleh whatsapp (018-9648789) atau email (admin@e-trimas.com) kami gambar soket tersebut. Kami mempunyai¬†semua soket dari seluruh dunia seperti Japan, Korea, USA, Germany, Taiwan, China dan Malaysia.

Bulb Kereta Tak Tahan? Senang Saja

Mentol kenderaan bahagian depan kerap rosak dan hanya bertahan kira-kira sebulan. Sentiasa tinggal satu mentol yang nyala pada waktu malam memang susah dan bahaya.

mentol-kereta-car-shows-myvi

Kenapa?

car-bulb-broken

1) Keadaan ini mungkin berpunca daripada keadaan jalan yang kurang elok, terutama sewaktu malam. Gegaran yang berlaku pada kenderaan menyebabkan filamen mentol yang panas menyala terputus.
Cara: Tukar mentol yang berkualiti mungkin boleh menyelesaikan masalah.
Quality Car-Shows Automotive Bulbs

car-shows-halogen-4

2) Jika ia hanya terjadi pada sebelah lampu, mungkin pemasangan socket sudah longgar.
Cara: Periksa dan mengetatkan sambungan socket dengan mentol. Jika socket sudah rosak/cair, tukar socket supaya aliran eletrik yang tidak stabil tidak akan merosakkan mentol.
Berbagai jenis socket boleh didapati: https://e-trimas.com/categories/Lamp-Socket/17 

3) Aliran elektrik kereta yang tidak stabil boleh mengakibatkan kerosakan bulb kereta, terutamanya kereta yang pernah modify & kereta lama.
Cara: Tambah relay untuk mengawal litar voltan tinggi,  mengekalkan voltage & amp yang secukupnya pada peralatan kereta seperti lampu, horn, fuel pump, radiator fan dan sebagainya. Headlamp Kit & Relay

UN Regulations: Warning Triangle

Eleven new UN regulations on lighting and signalling are set to be enforced on July 1, 2017, to join the 22 lighting regulations and one Malaysian Standard (MS ISO 303 Installation of Lighting and Signalling Devices for Motor Vehicles and Their Trailers) already in force for new vehicle type approvals (VTA) in Malaysia.

un-regulations-lighting-signalling-879-1200x918

Picture from paultan.org

Get ready with the new regulations. Whether it will be enforced or not, no harm to have a warning triangle ready inside the cars. For more info about the UN regulations, please refer http://paultan.org/2015/02/12/un-regulations-lighting-signalling/

BUY NOW:

https://www.e-trimas.com/products/Heavy-Duty-High-Visible-Warning-Safety-Reflective-Triangle-Lorry-Truck/157

https://www.e-trimas.com/products/High-Reflective-Emergency-Car-Road-Safety-Warning-Sign-Fold-Up-Triangle-Malaysia/66

Soket Kereta Rosak, Sakit Kepala??

Pernahkah anda mengalami masalah sebegini?

soket-kereta-rosak-2

Soket (socket atau connector) di dalam kereta hancur mengakibatkan alat-alat kereta seperti sensor, plug coil, injector tidak dapat berfungsi. Pening kepala cari soket dari half-cut tetapi tidak dapat. Kalau nasib baik dapat, socket tersebut bukan yang baru dan menpunyai kerosakan.

Try la cari kat www.e-trimas.com. Kami adalah kilang di Malaysia yang menghasilkan soket-soket kereta. Tidak kira Proton, Perodua, Toyota, Honda, Nissan ataupun Hyundai, kami adalah pakar dalam apa-apa juar jenis soket kereta.

Lagi senang kalau anda boleh whatsapp (018-9648789) atau email (admin@e-trimas.com) kami gambar soket tersebut. Kami stok semua soket dari seluruh dunia seperti Japan, Korea, USA, Germany, Taiwan, China dan Malaysia.

 

Proton: Proton Wira Power Window Switch Connector, Proton Saga Alternator Connector, Proton Exora Connector, Proton Satria Connector, Proton Perdana Connector, Proton Waja Gearbox Connector, Proton Gen-2 Connector, Proton Savvy Connector, Proton Persona Connector, Proton Inspira Connector, Proton Preve Connector

Perodua: Perodua Kancil Speed Sensor Socket, Perodua Rusa Socket, Perodua Kembara Socket, Perodua Kenari Injector Socket, Perodua Kelisa Socket, Perodua Myvi Coil Socket, Perodua Viva Ignition Socket, Perodua Alza Socket, Perodua Axia Socket

Toyota: Toyota Alphard Oxygen Sensor Connector, Toyota Avanza Connector, Toyota Camry Fan Motor Connector, Toyota Altis Connector, Toyota Estima Connector, Toyota Fortuner Connector, Toyota Hilux Connector, Toyota Innova Connector, Toyota Land Cruiser Connector, Toyota Passo Alternator Connector, Toyota Prius Connector, Toyota RAV4 Connector, Toyota Vellfire Connector, Toyota Wish Connector

Honda: Honda Accord Socket, Honda City Air Flow Socket, Honda Civic Socket, Honda CR-V Socket, Honda CR-Z Socket, Honda HR-V Socket, Honda Jazz Socket, Honda Odyssey Socket

Nissan: Nissan Almera Connector, Nissan Altima Connector, Nissan Slyphy Connector, Nissan GT-R Connector, Nissan Skyline Connector, Nissan Grand Livina Ignition Coil Connector

Mazda: Mazda 2 Automotive Connector, Mazda 3 Automotive Connector, Mazda 5 Automotive Connector, Mazda 6 Automotive Connector, Mazda CX-5 Automotive Connector

Hyundai: Hyundai Atos Auto Socket, Hyundai Elantra Auto Socket, Hyundai i40 Auto Socket, Hyundai Sonata Auto Socket, Hyundai Starex Auto Socket, Hyundai Tucson Auto Socket, Hyundai Veloster Auto Socket

Kia: Kia Forte Wire Harness, Kia Sorento Wire Harness, Kia Carnival Wire Harness, Kia Sportage Wire Harness, Kia Optima Wire Harness

Naza: Naza Ria Sensor Connector, Naza Citra Sensor Connector, Naza Sorento Sensor Connector, Naza Forte Sensor Connector

Others: Volvo Lamp Connector, Mercedes Benz Connector, BMW Connector, Audi Ignition Coil Connector